BURSA İNEGÖL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE SONU KARNE DAĞITIM TÖRENİ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE SONU KARNE DAĞITIM TÖRENİ

 

            Karne törenine İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yeniceköy Mahalle Muhtarı Şükrü KUTLUCA, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz ERÇETİN, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh MAĞDEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

 

           Okul Müdürü Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Öztürk açılış konuşmasında; Bulunduğumuz okulu eğitim öğretime kazandıran hayırsever işadamları Hasan Çağlayan ve Haldun Çağlayan tarafından babaları adına yaptırdıklarını hatırlatarak teşekkür etti. Ömer Osman Çağlayan Ortaokulunda 250, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulunda ise 110 öğrenciye eğitim verdiklerini 45 öğrenci ortaokuldan mezun olurken 24 öğrenci ise Özel Eğitim Meslek okulundan mezun olduğunu söyledi. Konuşmasında öğrencilere seslenen Öztürk bugüne kadar pek çok öğretmeninizden eğitim aldınız. Kiminiz bir üst sınıfa geçti, kiminiz mezun oldu. Her bitiş aslında yeni bir başlangıçtır. Okul günleriniz en tatlı anılarınız olacaktır. Dedi. Programa katılanlara okulları adına teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN: 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde TYT, AYT YDS sınavlarında öğrencilerimize başarılar diliyorum. Üniversite sınavı esnasında öğrencilerimizin rahat rahat sınav yapabilmeleri için tüm devlet kurumları gibi bizler de gerekli tedbirleri aldık. Sınava girecek öğrencilerimiz geçerli kimlik kartlarını sınava giriş belgelerini unutmasınlar. Bir de sınav başlamadan en geç yarım saat önce sınava girecekleri okullar da olsunlar. Dedi.

 

            17 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını 14 Haziran 2019 Cuma günü itibariyle tamamlayarak, öğrencilerimiz bugün öğretmenlerimiz ise ay sonu itibariyle Yaz tatiline girmiş bulunuyorlar. İlçemizde 4.412 öğrenci okul öncesi, 18.217 öğrenci ilkokul, 18.656 öğrenci ortaokul ve 14.253 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 55.790 öğrencimiz bugün karne heyecanı yaşamaktadır. İlçemizde toplamda Açık öğretimdeki 8.513 öğrencimizle birlikte 64.303 öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitimci sayımız ise 3.875 tir. Lise son sınıftan mezun olan öğrencilerimizin önemli bir kısmı Üniversiteye gitmiş olacak, diğer sınıflardaki öğrencilerimiz ise 09 Eylül 2019 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yapmak üzere dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar. Bu eğitim-öğretim yılını da kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah'a hamt ediyorum.

            Biz de bu özel günde Özel öğrencilerimizin okulu olan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu ile Ortaokuluna gelerek öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber olmayı arzu ettik. Böylece başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere değerli protokol ile birlikte bu okulumuzun misafiri olduk.  

            Bu okulumuz da ilçemizdeki hayırseverler tarafından yaptırılan okullarımızdan biridir. Bu vesileyle bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Özel eğitim mesleki eğitim okulu ile ortaokul aynı binayı kullanmaktadır. Özel eğitim okulumuzda 109 öğrenci, ortaokulumuzda ise 238  öğrenci eğitim görmektedir. Özel eğitim okulumuzdaki öğrencilerimiz özellikle mobilya alanında okullarında almış oldukları eğitimle iyi bir şekilde yetişmekte ve çeşitli mobilya firmalarında çalışmaktadırlar.

            Ben tüm öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Sevgili öğrenciler; gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe yürüyen bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Siz öğrencilerimiz, bu eğitim-öğretim yılı sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, gelecek eğitim-öğretim yılına yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinizin karşılığıdır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki; notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz.

Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz ise ümitsizliğe kapılmadan gelecek yılda daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Her öğrencinin belli bir kapasitesi vardır. Öğrencilerimiz mevcut kapasitelerini kullanırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Sevgili öğrenciler hepinizin içinde bir güzel vardır. Kiminin içindeki güzel uyumaktadır. O uyuyan güzeli uyandırırsanız göreceksiniz ki birçok şey düzelecektir. Yeter ki içinizdeki sesi dinleyin ve kendinize iyi hedefler belirleyin.

Kıymetli velilerimiz; Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun için de o kadar sorumluluğunuz var demektir. Eğer bir başarısızlık varsa sebepleri araştırılmalıdır. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün, çocuklarımızı azarlayarak rencide etme ve onların heveslerini kırma ve cezalandırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Onların yeteneklerini keşfederek bu doğrultuda çocuklarınızı yönlendirin. Başarılı olabileceğine ikna etmeye çalışın. Teşvik ederken de eleştirirken de abartıdan kaçının. Çocuklarınızla güven bağı oluşturmaya gayret edin. Göreceksiniz ki daha olumlu neticeler alacaksınız.

Bu vesileyle öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sevgilerimi sunarak hayırlı tatiller temenni ediyor ve başarılar diliyorum.  Siz değerli katılımcılara da saygılarımı sunuyorum.

İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN: Konuşmasında Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan Üniversite sınavında öğrencilere başarılar diledi. Karne yer alan notlar kesin bir başarı veya başarısızlık  değildir. Eksiklerinizi tespit edin ve gidermeye çalışın. Unutmayın önemli olan karne başarısı değil hayat başarısıdır. Sevgili çocuklar bir yıl boyunca eğitim gördünüz. Şimdi tatil zamanı .. dedi

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü: Bugün burada bir eğitim öğretim yılının son günü. Dolayısıyla sizlerin bir yıl boyunca yaptığınız ve yapamadıklarınızla ilgili ders başarısını gösteren karnenizi alacaksınız. Karne hem sizin hem ailenizindir. Uzunca bir tatile gireceksiniz. Bu tatili iyi değerlendirin. Bol bol kitap okuyun..

Kaymakam Görücü ailelere de bir hatırlatmada bulundu. Karne başarılıysa aile sahipleniyor. Başarısızlık varsa tüm sorumluluğu öğrenciye yüklüyor. Başarılı karne de  başarısız karne de öncelikle ailenindir. Anne babalar lütfen bunu bu şekilde değerlendirsin. Dedi.

Daha sonra protokol sınıflarda öğrencilere karneler ile birlikte çeşitli hediyeler verdiler. 

14-06-201914-06-201914-06-201914-06-201914-06-201914-06-201914-06-2019

 

Kemalpaşa Mahallesi Cuma Sokak No 9/AC 16440 İnegöl/BURSA - 0224 445 22 00 / 0224 445 22 02

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.